Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 2, 2012

All about Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum
Post ini dedikated khas untuk kawan saya, yang saya ikuti perkembangannya melalui facebook semata. Dek kerana beliau selalu mengambil gambar close-up, saya perasan muka beliau maintain yakni dari sekolah hingga sekarang. TAK terfikir lah pulak dia ambil kolagen. Kisahnya dia nak compare kolagen yang diconsume sekarang dengan kolagen shaklee. 
Kita mula dengan kegunaan kolagen.
 
Beza/Kelebihan kolagen powder Shaklee berbanding kolagen lain. sumber: Shaklee

>Kolagen daripada sisik ikan merah
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

>Jisim molekul sangat ringan
Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
>More than a collagen
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran. Lebih lanjut tentang 7 bahan utama tersebut seperti berikut:
Keanjalan
1. Kolagen ikan - membekalkan elastin & menjadikan kulit lebih anjal
2. Ekstrak kerang-kerangan - Mengandungi glukosamina sebagai pelincir sendi, menghidrat mata & melegakan ketidakselesaan mata
3. Lactobacillus acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen
Penghidratan
4. Ekstrak biji benih Camellia japonica - mengandungi asid oleik dan isoflavon & membekalkan nutrisi dan penghidratan
5. Ekstrak Pfaffia - Diguna secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon & meningkatkan tenaga batin, meningkatkan prestasi dan tenaga
Anti oksidan
6. Vitamin C - menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit
7. Vitamin B2 & B6 - Bergabung dengan karbohidrat, lemak dan metabolisme protein untuk membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.
>Mudah larut  
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja
>Ternyata berkesan
Terdapat banyak testimonial unofficial daripada pengguna-pengguna kolagen ini. Namun ujian klinikal Shaklee menunjukkan bahawa 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas menggunakan selama 8 minggu berturut-turut.
Sebahagian dari testimonial boleh dilihat di sini. Tunggu apa lagi..pilihan di tangan anda
Golden Lounge
019 266 1775
goldenlounge.blogspot.com