Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 22, 2012

Minuman isotonik dan performance drink

Assalamualaikum

Kawan saya yang juga seorang doktor memberitahu bahawa beliau sudah lama tidak mengambil minuman bergas. Ini kerana beliau pernah merawat seorang pesakit berumur 25 tahun yang menghidapi diabetes. Sebab? Minum minuman isotonik setiap kali lepas workout untuk replenish energy.

Wah nampaknya dari menjaga badan dah menghancurkan badan. dah terbalik pula efeknya. Saya ingin syorkan kepada rakan2 yang selalu ke gym, mempunyai gaya hidup aktif, selalu workout etc yang sering membeli minuman isotonik untuk tenaga mahupun replenish bendalir yang hilang agar bertukar kepada yang lebih selamat dan kurang gula. 

Produk shaklee yang boleh di gunakan untuk replenish bendalir ialah Performance Drink. As a refresher, bole baca tentang performance drink di sini. Performance drink mengantikan air yang hilang sewaktu aktiviti fizikal dengan cepat. Rumusan exclusive OptiCarb yang dipaten dapat meningkatkan tenaga otot sebanyak 6x ganda dan memberikan tenaga disamping memelihara fluid circulation dalam tubuh. Ini telah terbukti melalui ujian klinikal. 

Unik nya performance drink ialah ia mempunyai lebih 67% otot glikogen dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Saya menggunakan performance drink untuk aktiviti harian saya. Walaupun saya tidak workout, tetapi kerja2 rumah dan melayan keluarga sudah cukup untuk memenatkan. Apatahlagi bila seharian bekerja di ofis.

Lihat bagaimana minuman ini membantu kawan saya 


Perkara2 kecil seperti larat berjaga, larat nak kemas rumah selepas office etc. Kadang2 nak turun buat susu anak pon begitu tak larat. Jadi dengan izin Allah, disinilah minuman yang memberikan tenaga pada otot ini membantu disamping supplement basic lain yang diambil (saya akan kongsikan nanti insya allah).

Jika anda minum air bergelen2, namum tetap rasa dahaga dan lesu, itu tanda anda dehydrated dan tubuh kehilangan garam dan mineral. Dan bukan semata-mata air. Disini lah Performance drink membantu. Apa rasa minuman ini? rasanya seperti air oren. Sedap. Itu anda tidak perlu risau. Anda boleh mendapatkan Performance drink ini daripada Golden Lounge pada harga istimewa. Hubungi 0192661775.

Semoga bermanfaat!

Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com