Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 13, 2012

Tentang alfalfa

Assalamualaikum

Lama betul blog saya sunyi dari update. Maaflah, laptop rosak. Kini dah dapat balik. Yey! Betul2 last entry saya terhenti pada 31/10. Tak sempat saya nak update tentang promosi bulan Nov. Di facebook sudah :). Ok promosi bulan November ialah alfalfa!. Berturut2 berita baik bagi semua orang. Detox dan protin!


Promonya macam biasa. Buy 6 free 1. Promo ini untuk kedua2 size !. Anda boleh kumpul order dengan kawan2 dan mendapat sebotol pada harga murah. Jika anda tidak dapat mengumpul hingga 7, nak combine dengan saya pon boleh. Nanti sms ya!

Ok alfalfa ni apa? Jom tengok gambar ni dulu


Ha cuba tengok? Father of all foods!. Raja segala tumbuhan. Nak tahu? alfalfa adalah pusat pengumpulan segala nutrien. Ini kerana akar tunjangnya mengunjur sedalam 6 meter kebawah dimana ia mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan didalam tanah. Sementara itu pula, daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui fotosintesis semulajadi.

Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Berikut adalah antara khasiat dan kelebihan alfalfa untuk lelaki dan wanita:
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
  5. Merawat arthitis
  6. Bagus untuk elergi dan ekzema
  7. Merawat asthma
  8. Mencuci usus bagi membuang toksik
  9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  10. Meneutralkan acid dalam badan
  11. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
  12. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita)
  13. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
  14. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  15. Meningkatkan stamina seorang suami
  16. Melegakan sembelit
  17. Membuang angin dalam badan
  18. Milk booster
  19. Gout
  20. Badan, nafas dan kaki berbau

Saya tak pasti jika ada brand lain yang menjual alfalfa. Namun, saya share juga apa beza alfalfa shaklee yang menjadikannya signature product. Alfalfa shaklee:

  1. Hanya menggunakan alfalfa yang telah mencapai tahap kematangan 5-7 tahun. 
  2. Mempunyai kadar klorofil yang tinggi. Tumbuhan hanya akan mencapai kadar klorofil yang tinggi sekiranya ia dituai selepas mencapai tahap kematangan mutlak
  3. Ditanam secara organic dan bebas dari racun serangga serta bahan bertoksik
  4. Hanya menggunakan daun alfalfa yakni tidak dicampukan bersama batang/ranting pokok). Daun alfalfa akan dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet
  5. Diproses pada suhu yang rendah bagi memastikan enzim yang terkandng didalamnya terpelihara

Sekian saja moga mendapat manfaat :). Order dari kami digoldenlounge dan dapatkan harga istimewa!


Golden Lounge
019 266 1775
goldenlounge.blogspot.com