Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 9, 2012

Advanced Joint Health

Sakit lutut? sakit sendi? Sakit itu adalah common terutama bagi mereka yang telah berumur. Sakit sendi adalah disebab kan tulang rawan yang menyusut sejajar dengan kenaikan usia. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ini menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan yang terbatas. Mereka sakit sendi merasakan aktiviti seperti membongkok, duduk dan berjalan pon jadi mencabar. Shaklee telah menghasilkan Advanced Joint Health, dimana Advanced Joint Health ini memberi banyak manfaat kepada sendi-sendi. Advanced Joint Health adalah paten Boswellia ekstrak yang bertindak pantas. Tablet ini juga terdiri daripada the most concentrated form of Glucosamine (ekstrak jagung), vitamin C, zink, kuprum dan manganese. Kajian klinikal menunjukkan tablet ini mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam masa 5 hari.Mari kita lihat secara detail bagaimana bahan-bahan Joint Health ini menyokong kesihatan sendi.
1- Ekstrak Jagung / Glucosamine (meningkatkan kesan kusyen)
-Glucosamine telah dibuktikan secara klinikal dapat menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih flexible. 
-Glucosamine juga adalah komponen penting dalam pembinaan blok utama tulang rawan dan bendalir sinovial
-Ia juga membekalkan pelincir dan kusyen antara sendi-sendi

2- Vitamin C, Zink, Kuprum dan Maganese (memelihara kesihatan tisu penyambung)
-Vitamin C adalah nutrien penting dalam sistesis kolagen.
-Zink Kuprum dan maganese adalah ko-faktor bagi enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan (komponen tisu penyambung) 

3- Ekstrak Boswellia (meningkatkan keselesaan sendi)
-Lebih 5000 tahun dahulu, Boswellia telah digunakan untuk merawat osteoarthritis & rheumatoin arthritis. 
-Komponen utama aktif Boswellia ialah asid Boswellic. Asid Boswellic ini bertindak sebagai agen anti-radang semulajadi dan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan.

Keistimewaan Joint Health Shaklee adalah ia 100% bebas Chondroitin. Chondroitin adalah satu bahan yang mengurangkan keberkesanan penyerapan Glukosamina. Kebanyakan supplement lain mengandungi Chondroitin yang diekstrak daripada sumber haiwan dan berkemungkinan tercemar semasa pemprosesan. 
Joint Health Shaklee adalah 100% bebas haiwan dan 100% sesuai untuk vegetarian.

Advanced Joint Health ini bukan sahaja untuk mereka yang sakit-sakit sendi, malah dapat memberi manfaat pencegahan awal sakit sendi. Ia juga sesuai untuk diberi sebagai hadiah kepada ibu bapa atuk nenek mahupun kepada diri sendiri. 
*Trial pack boleh didapati upon request


Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com