Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 23, 2012

Set Kesuburan Shaklee (lelaki dan wanita)

Kali ini kita berbincang tentang set kesuburan. Lelaki dan wanita. Mari kita lihat apakah yang ditawarkan oleh Shaklee untuk kesuburan lelaki dan wanita.

Set kesuburan wanita terdiri daripada family wellness set dan women's health set.


Bagaimana set ini dapat membantu kesuburan wanita?

GLA complex
GLA complex adalah supplement yang amat penting untuk kesuburan. Ia amat bagus untuk diamal kan terutama bagi mereka yang mempunyai haid yang tidak teratur. Ia bertindak dengan mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon. Bagi mereka yang mempunyai cyst, GLA complex mampu mengecutkan cyst tersebut. GLA complex membantu tubuh menghasilkan 'cecair kesuburan'. 'Cecair kesuburan' ini memberi 'ruang' untuk sperma terus hidup hingga 5 hari.

Alfalfa Complex
Alfalfa berfungsi untuk membantu mengatur kitaran haid, membantu merawat masalah keputihan yang menganggu hubangan suami isteri. Alfalfa juga mengetatkan vagina agar suami merasa lebih selesa. 


Set kesuburan Lelaki terdiri daripada family wellness set dan men's vital health set.


Vita-E Complex
Vita- E Complex Shaklee dilengkapi dengan selenium. Selenium adalah satu unsur yang penting untuk meningkatkan kuantiti sperm pada lelaki. Sebanyak 50% selenium didalam badan lelaki berada dalam testikel dan duktus seminal. Lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Selenium yang cukup adalah amat membantu hubungan seksual lelaki bagi lelaki. Selenium juga mengurangkan risiko kecacatan pada bayi. Vitamin E juga merupakan antioxidant yang mempu mingkatkan kesuburan

Zinc Complex
Zinc sangat penting untuk proses pembentukan testron, mengekalkan paras testron yang bersesuaian, mengekalkan jumlah air mani dan memberi tenaga kepada sperma menuju ke ovum. Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma. Secara keseluruhannya, zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat.

Omega Guard
Omega guard yang mengandungi omega 3 membantu pembentukan acrosome yang lebih kuat dan sempurna. Acrosome adalah struktur melengkung pada hujung kepala sperma yang memainkan peranan penting dalam proses persenyawaan telur/ovum. 


Set ini hanyalah usaha untuk kesuburan. Segalanya tetap ketentuan dari Nya. Yang penting teruskan berusaha, berdoa dan redha. 


Golden Lounge 
019 266 1775
goldenlounge.blogspot.com