Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 4, 2012

Vita Lea

Apakah Vita-Lea?

Vitalea adalah multi-vitamin dan mineral pertama di cipta di dunia. Vitalea adalah product pertama Dr. forest C. shaklee. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang di ekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting
Kenapa vitalea berwarna hijau? Ini kerana ia disalut dengan serbuk nutrisi iaitu spirulina. Vitalea juga dihasilkan dengan kaedah "explo-tab" dimana ia merupakan tablet multivit yang paling pantas didunia terlarut dalam air dan tubuh manusia. 
Mineral yang terkandung didalamnya amat mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.
Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan vitalea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
Pada tahun 2000, didalam Public Interest, vitalea shaklee telah dipilih oleh Centre for Science sebagai THE BEST MULTIVITAMIN. 

Vitalea adalah killer product of Shaklee. Ia mempunyai iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.

Vitalea banyak membantu dalam kestabilan kesihatan sistem tubuh badan, mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, akar rambut yang kuat, mencegah penyakit tirion (yang biasanya terjadi akibat kekurangan iodin), membantu untuk badan sentiasa bertenaga dan tidak lesu
  1. Ia sesuai untuk orang yang berdiet kerana kebiasaan mereka yang berdiet tidak mengambil makanan berzat. Vitalea membantu menjadi supplement dan memberi rasa bertenaga. 
  2. Ia juga sesuai untuk ibu yang mengandung dan menyusu kerana ketika waktu sebegini, ibu memerlukan banyak zat, vitamin serta keperluan iron. 
  3. Ia sesuai untuk mereka yang sering pening kepala dan mudah rasa pitam. Ini kerana mereka yang disebutkan tadi hakikatnya kekurangan zat besi dalam pengambilan diet harian. Iron/zat besi ini boleh didapati dengan pengambilan makanan laut seperti kerang dan tiram. Malangnya, kebergantungan kepada makanan yang mempunyai zat besi adalah terhad. Terhad dalam konteks sumber untuk mendapatkannya, harga, keaslian/kesegaran dan juga alergy kepada makanan laut bagi setengah orang. Kekangan ini menjadi penyebab kepada keperluan additional supplement untuk menampung kekang tadi.
Sebab sebab di atas juga menjadikan vitalea sebagai komponen asas dalam set basic family wellness shaklee.

Jika anda berminat untuk mencuba, anda boleh hubungi kami di Golden Lounge. Juga disediakan trial pack.


Golden Lounge
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com

No comments: