Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, September 17, 2012

Set Mengandung Shaklee

Assalamualaykum

Kali ini saya ingin berkongsi tentang vitamin ibu mengandung. Ketika saya mengandung, doctor memberikan acid folic kepada saya pada trimester pertama. Kemudian membekalkan obimin, calsium dan neurogain bermula trimester kedua hingga delivery. Menurut gynae saya, obimin adalah multivitamin yang lengkap. Calsium pula diperlukan kerana bayi telah mengambil calsium ibu. Neurogain pula adalah untuk otak bayi. 

Dahulu saya mempunyai masalah menelan ubat yang teruk. Obimin harus di pecah-pecahkan hingga begitu kecil baru boleh ditelan. Hampir sebotol air digunakan untuk menelan obimin. Ketika itu jari saya memang akan berwarna pink!. Kini, masalah menelan ubat saya mulai surut. Dan saya berupaya menelan banyak vitamin Shaklee. Saya perasan vitamin-vitamin shaklee tidak meninggalkan kesan warna pada jari. Ketika itu saya percaya vitamin shaklee tiada perwarna, perasa dan pengawet tambahan. 


Shaklee menawarkan Vitalea iaitu multivitamin yang lengkap selengkap 30 hidangan makanan bagi sebiji tablet. Vitalea adalah sufficient enough untuk ibu-ibu mengandung untuk mengantikan obimin. Vitalea berwarna hijau. Hijau bukan perwarna, tetapi dibalut dengan spirulina dengan cara khas dan khusus. Vitalea mempunyai zat besi yang penting bagi mengelakkan anemia yang sering dialami oleh ibu mengandung. Vitalea ini adalah multivitamin yang paling pantas larut dalam air didunia. Anda boleh cuba sendiri untuk percaya!

Acid folic adalah penting untuk mencegah kecacatan pada bayi dan ia terdapat dalam bcomplex. Malahan bcomplex mempunyai kelapan-lapan jenis vitamin B yang diperlukan. Disamping membekalkan tenaga, Bcompleks juga mengurangkan stress ibu mengandung. Seperti yang semua sedia maklum, emosi ibu mengandung adalah turun naik dan amat penting untuk dijaga kerana ia mempunyai efek terhadap bayi dalam kandungan. 

Vitamin C mengaktifkan asic folic dan membantu meningkatkan kadar penyerapan zat besi dari Vitalea dan Bcomplex. Disamping itu, Vitamin C juga meningkatkan antibodi ibu mengandung. Vitamin C juga penting untuk mengelakkan gusi berdarah. Sebanyak 50% gusi ibu berdarah ketika mengandung.

ESP adalah suatu minuman protein yang terlalu banyak benefitnya pada ibu dan anak. ESP penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dalam tubuh. Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat mambantu pertumbuhan yang baik. Protein amat diperlukan untuk membina plasenta, uterus dan tubuh bayi. Disamping memberi tenaga pada ibu, amalan ESP juga mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.

Bermula trimester kedua, bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak. Ketika ini, jika ibu tidak stock-up calsium, ibu akan mengalami gejala seperti patah gigi, sakit-sakit tulang, lenguh yang amat etc. Ini semua adalah simptom-simptom kekurangan kalsium. Calsium shaklee bukan sahaja mengandungi kalsium, malah ia mempunyai magnesium dan Vitamin D. Anda tahu vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang dan kerangka? Ibu mengandung amat perlukan vitamin ini. Calsium shaklee yang dinamakan Ostematrix adalah kalsium premium

Bagi yang mementingkan otak bayi dengan mengambil neurogain, anda boleh mencuba Omegaguard. Omegaguard adalah fish oil yang mempunyai DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi didalam kandungan. 

Menurut kajian, Zinc complex dapat membantu untuk improve pregnancy outcome. Ini termasuk lahir tak cukup bulan, pregnancy induced hypertension, prelabour rupture of membranes, post-term pregnancy, neonatal jaundice etc. 


Berikan yang terbaik buat anak anda, bermula dalam kandungan. Buat yang berminat untuk mencuba, mahupun megesyorkan kepada rakan-rakan, isteri atau sedara mara, hubungi kami di Golden Lounge. Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com

No comments: