Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 14, 2012

Omega Guard


Assalamualaikum

Malam ini saya share manfaat minyak ikan (fish oil). Anda kenal Hanis Zalikha? jika anda follow blognya awal2 dahulu, beliau ada kata, tiap kali peperiksaan, bapaknya akan bagi beliau dan adik beradik makan ikan. Tabiat itu terbawa2 hingga ke university dimana beliau akan makan ikan tiap kali peperiksaan. Kenapa? apa kaitan ikan dan peperiksaan? Ternyata ikan ada kaitan dengan otak dimana badan tidak dapat menghasilkan asid lemak penting am nya dan khususnya omega 3 yang begitu bagus untuk otak. Asid lemak penting ini harus diambil melalui sumber luar iaitu makanan.

Untuk produk shaklee, minyak ikan dinamakan omegaguard. Terdapat pelbagai jenis minyak ikan dipasaran. Kenapa perlu pilih omegaguard shaklee? 
- Omegaguard di ekstrak dari ikan laut air sejuk dan bukan dari hati minyak ikan. 
- Omegaguard adalah 3x lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
- Ikan air laut sejuk megandungi EPA dan DHA yang tinggi. EPA dan DHA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak
- Proses penyediaan yang terbaik yang melalui kaedah molecular distillation. Proses ini dapat menyingkirkan toksin dan unsur merbahaya dari ikan seperti lead, mercury, arsenic candmium dan lainlain.
- Omegaguard melalui sekurang2nya 3 peringkat molecular distillation, dan kerana itu ia dipanggil ultra pure fish oil supplement.
- Omegaguard tidak mengandungi pewarna, perasa dan pengawet tiruan. 


"Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg acid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA."

Source: Shaklee

Jadi buat pilihan bijak!Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com