Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, January 5, 2013

Omegaguard dan ibu mengandung

Assalamualaikum

Sewaktu mengandungkan Hasan, gynae saya mengatakan kebanyakan patient beliau memberi feed back positif terhadap pengambilan supplement fish oil. Ada beza anak yang dikandungkan jika ibu mengambil fish oil dan tidak mengambil fish oil. Anak2 menjadi lebih cepat pick up dan cerdas. 
Wanita mengandung perlu mengambil 1500 DHA (800 EPA) sehari untuk menampung keperluan dirinya dan kandungan. DHA adalah nutrien penting untuk mengoptimumkan fungsi otak dan keupayaan retina.

Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita mengandung yang mengambil sehingga 1100mg DHA (serta 800 EPA) setiap ari dengan wanita mengandung yang mengambil cuma 100mg DHA setial hari, wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak2 yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami degan lebih tinggi sehingga kanak-kanak itu berumur 4 tahun berbanding kanak2 yang dilahirkan oleh ibu hanya datang mengambil 100mg (kanak3) Kanak2 juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik serya kurang risiko alergic.

Jadi, pilihan minyak ikan mana pilihan anda? saya memilih omegaguard shaklee sebagai minyak ikan saya dan anak2. Ini kerana minyak ikan shaklee yang dipanggil omegaguard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain2. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak. 

Omegaguard shaklee melalui sekurang2nya 3x process molecular distillation. Oleh kerana itu ia dipanggil sebagai ultra pure fish oil.

Dapatkan khidmat nasihat percuma dengan membuat pembelian daripada goldenlounge.Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com