Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, February 3, 2013

Cuaca Panas dan Performance Drink

Assalamualaikum

Sejak dua menjak ni ya allah panas nye! at least dekat bangi la. Cantik sangat weather dan alam. Sky clear blue. Awan setompok2 putih memang cantik langit masya allah. Tapi ya rabbi panas nya. Dah banyak hari tak hujan. Saya memang stress. Kan dah bagi tahu saya senang stress kalau cuaca panas. Sebab macam tak tahan belengas. Anak2 saya high metabolism, macam mama dia (haha), jadi sentiasa berpeluh je. Malam pon susah tidur sebab tak nyenyak, dan sentiasa berpeluh kepala. Memang lembab cadar bahagian kepala tuh you-know-what-i-mean-rite  -_-. Sabar je lah. 

Lepas tu saya minum air kosong bergelen2 sebab haus dan dehydrated. Betul, rasa kering. Mengikut cuaca sekarang, saya rasa performance drink memang yang paling penting. Dulu minum performance drink sekali je sehari. Lately ni minum 2x. Rasa macam nak minum 5x pon ada! sebab cepat sangat effect dia. Boleh rasa 'replenish' energy tuh. Serious tak tipu. Memang saya bancuh everytime rasa lembik letih dan dehydrated. Performance drink ni hydrate jauh lagi baik dari air. 

Malam ni pon tak boleh tidur. Skype dengan husband lepas banyak sangat kali miscall (sebab tak perasan, telefon dan laptop silent sebab tidurkan budak2 yang taknak dan susah tidur akibat cuaca panas), bancuh segelas besar performance drink. Fuhh..memang terbaik! Dulu bancuh kopi. Tapi actually kopi dehydrate. Jadi baik la minum yang hydrate kan. 

Performance drink ni ala2 minuman isotonik. Cuma ia tidak bergas. Anyway saya memang tak gemar minuman bergas. Lama dah tak minum. Kalau minum pon sipi2 je dan sebab terpaksa. Dulu pon kalau beli 100plus, biar buka lama supaya gas kurang/hilang. Nah, sekarang dah tak payah tunggu gas hilang. Memang tak ada gas. Anda cuba lah. Betul insya allah berkesan. Ni gambar dia

Sekali bancuh memang puas hati! Dapatkan lah dari kami sekarang. 


Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com