Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, February 9, 2013

Impak TAK Minum ESP dan Performance Drink

Assalamualaikum

Semalam adalah hari yang pelik. Saya pergi kerja macam biasa dan balik awal dari kebiasaan yakni pukul 645 petang dah sampai rumah. Malam sebelumnya juga tidur awal dan tak terganggu sangat oleh Hasan. TAPI, lepas breakfast sebungkus nasi lemak, dalam pukul 1030 pagi macam tu saya dah rasa lapar sangat2 macam tak makan apa-apa dari pagi. Wahh ini tak boleh jadi. Sungguh, lapar sangat tak tipu. 

Pukul 1230 saya dah turun lunch kerana lapar sangat. Saya berjumpa roomate saya. Lantas set date di Ben's KLCC. Kalau anda tahu, di bens ada satu menu nama golden soft crab shell spagethi kalau tak silap. Itu menu favourite saya. Dan sepanjang berkali2 saya makan dan order, sumpah saya memang tak pernah habis makan sorang semangkuk tu. Mesti ada tak habis sikit atau share dengan kawan2. Tapi, semalam, mangkun tu licin! Tak caye tanya roomate saya di Uni dulu. Siap habis semua crab dan kuah2 semua macam nak jilat. Walhal sebelum ni, crab tu mesti tak habis sebab saya tak pandai makan sgt (bak kata suami saya). Tak tau la kalau tukang masak semalam hebat sangat. Gambar bawah ni ihsan google. Ni lah rupa soft crab tersebut. Nampak sikit? banyakk ok


Petang tu sampai rumah agak awal. Dalam 645 petang macam tu. Biasanya maghrib atau sipi lepas maghrib baru sampai. Sempatla saya menikmati matahari petang dengan anak2. Lepas maghrib saya bergegas pergi ambil baju kurung yang ditempah. Kedai baju akan tutup pukul 830. Jadi agak kelamkabut untuk pergi ambil, namun mengenangkan cuti panjang dan kedai mesti buka selepas cuti, saya pergi ambil juga. Lagi pun dah tak sabar :P

Surprisingly, balik tu, flat habis macam hectic sangat hari tu. Saya buat mental note untuk minum performance drink nanti. Masalahnya 'nanti' tu tak kunjung tiba kerana saya tertidur dengan hebatmacampenatsangat. Belum pukul 10 dan 'pengsan'

Pagi ni bangun balik dan bangun pukul 6! tak tersedar langsung pukul 5. Saya reflect balik. Ini tak boleh jadi. Teruk sangat performance semalam. Saya fikir2 apa yang tak kena semalam. Lepas reflect satu2, baru saya teringat, pagi semalam saya TAK MINUM ESP. Dan malam tu kan TAK SEMPAT MINUM PERFORMANCE DRINK. 

Aaahh! Jadi kalau selama ini saya nampak impak kalau minum ESP dan PD, sekarang SAYA NAMPAK IMPAK KALAU TAK MINUM ESP DAN PD. Maknanya, saya akan flat tiap hari lepas balik kerja dan tak ada masa nak layan anak2 etc. Mungkin kalau anak saya baru sorang, boleh la lagi nak masak etc bagaii. Kalau 3 orang, saya memang tak menang tangan sangat. Mungkin orang lain mampu. Tak tahu lah. Dan actually ESP tu betul bagi kita kenyang sebab minggu ni 2-3 kali saya tak minum ESP dan memang lapar walaupun dah makan. Tapi tak sehorror semalam. 

Ok folks, saya nak minum ESP dan pergi pasar :)



Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com