Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 4, 2013

Perbezaan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum

Kawan saya komplen blog saya terlalu banyak fakta dan berbentuk factual. Macam buku. Beliau pening :). Entah kenapa, saya rasa macam compliment pula. Tapi saya tetap mengambil kira pandangan beliau lantas (kalau anda perasan) kurang sikit la fakta saya sejak akhir2 ni.

Bukan apa. Saya memang suka fakta dan bukti. Saya memang impressed with smart people. Memang. Sungguh. Tak tipu. Jadi, saya suka blog2 yang berat2, new ideas, blog yang penuh dgn fakta (bukan auta). Saya tak suka general term. Tapi apparently, readers mostly are of different view and background from me. And i write more for my readers than myself, so the content needs to suit readers. 

Reason saya suka Shaklee ialah sebab ia full of facts. Ha ha. Saya impressed dgn kaedah, ingredient, cara Shaklee kawal ingredient, process, monitoring etc yang mereka buat dan tak menjadi rahsia. Jadi saya yakin. Infact, sebelum makan, saya memang study produk2 tu. (ehlepasnijanganlapulaktnyasoklanpelik2). 

Saya mengaku agak saiko bab2 pandai ni. Dulu kat uni, budak pandai walau tak hensem pon boleh menjadi hensem dan hebat di mata saya :D. Fish oil kan memang memberi impact pada kecerdasan otak,  jadi, bila saya tahu shaklee ada fish oil, saya pon terus tergedik2 lah nak makan dan bagi makan anak2.Memang banyak lagi fish oil brand lain di pasaran. Tapi saya makan Shaklee punya lah. Lepas makan baru rasa nak jual. Bukan terbalik. Haha. 

Fish oil Shaklee atau nama rasmi nya omegaguard, dan nama manja nya omega, adalah sejenis fish oil yang merupakan minyak ikan terbaik didunia. Kenapa?

1- Omega guard shaklee adalah supplement minyak ikan yang dihasilkan melalui suatu process penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam kebanyakan jenis ikan.

2- Omegaguard ini mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi seperti EPA, DHA, ALA danlainlain.

2 fakta di atas differentiate omegaguard dari fish oil lain. Kegunaan fish oil memang banyak. Yang saya paling cepat terpengaruh tentulah sebab dia contribute dengan hebat pada otak dan pembentukan otak. Dengan itu, saya memang bagi dan suruh anak2 saya makan fish oil ni. Saya tak kesah pon anda nak bagi anak anda atau tidak. Sebab semua orang pon mesti tau apa yang terbaik untuk anak masing2 dan semua orang pon ada pendapat masing2.   

Tapi, jika anda terasa ingin mencuba, memang kena sangat lah dengan promo shaklee bulan Feb ini iaitu beli 6 botol omegaguard anda mendapat 1 botol secara percuma. Pengalaman saya dalam promo2 yang lain, customer menyesal takbeli/takborong/buat tak tahu sebab promo jarang berulang dalam masa terdekat. Banyak lagi sebab saya makan fish oil ni. Nanti lah next entry nanti kita bincang lagi. Mebi pasal ibu mengandung, or maybe pasal kolesterol. Tengoklah. 

Sebagai penutup, nah:

"Interestingly, what the researchers found is that 40% of the students who took the omega 3 capsules showed significant improvements in school performance in relation to reading, spelling and behaviour than the students who received the placebo."

"Menurut pakar dari Amerika Syarikat, sekiranya diet anda mengandungi kurang asid lemak omega-3, otak anda akan menjadi 2 tahun lebih tua daripada umur yang sepatutnya. Kajian ini juga mendapati individu dengan tahap darah asid lemak omega-3 di bawah 25%, memberikan markah yang lebih rendah dalam ujian yang melibatkan penyelesaian masalah dan pemikiran abstrak. . 
Sumber : majalah Isihat Sep 2012"



Golden Lounge
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com