Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, April 29, 2013

Akibat tukar skin care

Assalamualaikum

2 minggu lepas saya memang gatal tau. Pergi tukar skin care. Sekarang guna marykay. Dah 3 tahun. Ok je. Tapi dek disebab kan dah boring, terasala nak tukar kan. Pegi la sephora, macambiasa, saya memang senang kena 'tipu' dengan sales girl. Lantas membeli la satu set trial skin care. 2 hari lepas tu, saja la konon2 nak cari sunblock. Macam biasa lagi, terpedaya lah dengan pelbagai jenis dan testimoni. Balik la dengan lagi satu set skin care. Lepas 2 hari, amek kau..muka naik jerawat, jadi kasar2 sangat di bahagian mulut. Kering, gatal. Adoi. Flowless dah memang tak lah. Jadi saya dengan horror terus guna balik marykay dan stop kan semua jenis additional and other brand. Sementara nak bagi skin back to normal. Dan lepas tu baru nak try satu2. Ye, dan selepas 2 minggu, kulit beransur better tapi jerawat besar jadi trademark di pipi. Huh, gambar dibawah memang edit untuk kaver pori2 yang dah tiba2 nampak jelas dan nyata, sama dengan blackhead. Tak pasal je. Atau comparison dengan pipi ahmad yang floless menjadikan saya kelihatan teruk. Isk!

Dan, yang lagi hangin ialah sebab sekarang saya dah tahap makan kolagen selang 1-2 hari. Dah jadi macam ni memang nak kena ambil tiap hari lah kan. Lari la jadual kiraan kolagen saya. Memang lah...


p/s: Gambar ni baru tadi siang. Sementara menunggu customer datang di tempat yang dijanjikan. Isi masa lapang dengan ahmad yang tak berhenti2 potpetpotpet. 


Golden Lounge
019 266 1775
goldenlounge.blogspot.com