Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 16, 2013

Kecantikan Luaran Bermula Dari Dalam

Assalamualaikum

Kecantikan luaran bermula dari dalam. Ramai yang nak cara mudah dan segera. Lantas terus menempek muka dengan foundation, bedak tebal, lipstik dan pemerah pipi. Belum masuk eye shadow etc. Cantik. Tapi lepas basuh muka, tak tau macamana muka sebenar :)


Saya nak syorkan kecantikan dalaman. Bukan bermakna mengabaikan luaran, kita tackle dua dua lah. Jika dalaman i.e usus, overall badan kita sihat, hasil yang akan diperolehi termausk kulit glowing, kulit smooth, nampak berseri, kuku pink etc. Glowing bukan perkara mudah. Kalau guna make up, memang jenuh juga nak dapat efek glowing tu. Kalau cover magazine, dia akan guna lampu, shades etc. Jenuh pula kan kalau kita kena bawa lampu kehulu hilir untuk dapat efek glowing. 

Supplement yang saya nak syorkan untuk glowing effect ialah GLA Complex, B Complex dan Kolagen. Ketiga2 ini mempunyai glowing efek.  GLA adalah gamma linolenic acid. Berfungsi lebih baik dari EPO. Mungkin yang sentiasa makan EPO boleh cuba GLA complex shaklee. 

Selepas menjaga dalaman, anda boleh serentak tetap menjaga luaran. Perkara asas seperti membasuh muka, toner, moisturizer adalah basic. 

Betul orang kata kecantikan bermula dari dalam. Kecantikan dalaman akan terpancar keluar. Yang paling dalam ialah hati. hati yang bersih ikhlas akan nampak di wajah. Solat dan solat sunat juga sebenarnya memainkan peranan penting. Kan orang selalu buat lawak "aku tak payah basuh muka, basuh pakai air wudhu je". Ya betul lah tu. Tapi mestila ada beza basuh dengan air wudhu sahaja, atau air wudhu dan pencuci muka..dan supplement. Yang mana anda mahu?

Post ini dibawa khas sempena raya dan promo GLA complex. GLA expire 2015. Jika punya budget lebih, ambil terus satu set. SMS/whatsapp saya di 0192661775



Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com