Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, November 18, 2013

Kurus dengan Cinch Shaklee

Assalamualaikum
 
Hari ni saya nak cerita pasal proposed set kurus Shaklee. Jarang kan bincang set ini di sini? bukan apa. Orang lain kata saya kurus. Jadi diaorang kata kalau saya cerita pasal set kurus, tak laku. Ha ha. Anyway, bila umur meningkat, metabolism rate akan berkurang. Hari tu pergi talk kevin zahri. Dia kata metabolism rate berkurang dengan umur sebab metabolism rate bergantung pada otot2 badan yang makin kendur/less active dan penambahan lemak2. Jadi basically kena maintain otot2 agar active untuk memaintainkan metabolism rate.
 
Saya rasa saya takla kurus sangat. Dan saya bukanlah makin muda. Jadi, kurang2 pon saya ambil lecithin. Omegaguard kadang2. Antara lain sebab saya ambil lecithin disamping untuk kurus ialah untuk otak. Saya perasan kalau ambil lecithin, fikiran jadi sharp sikit. Macam cekap dan senang ingat. 'Tak tahu lah. Tapi ada juga beberapa remarks dari kawan2 yang impress dengan ke'sharp'an otak. He he. BUnyi macam perasan. Melalut dah pulak.
 
Ok. Proposed set kurus Shaklee ni terdiri dari 3 step iaitu detox, bakar dan protein. First sekali kena detox. Mana2 set pon kena detox dahulu. Usus yang bersih memainkan peranaan dalam keberkesanan  sesuatu.
 
Then kita bakar lemak2 tu dengan lecithin atau omegaguard
 
Then final step is protein. Saya berminat nak cerita pasal cinch di sini. Banyakkan minuman kurus disana sini dengan testimoni2 yang impressive! Disini saya nak cerita pasal kelebihan cinch.
 
Cinch punya tagline "Keep the muscle you have, Burn the fat you don't need, Loose inches you don't need".
 
Rangkaian cinch terdiri daripada cinch shake dan cinch energy tea mix. Set ini membantu untuk:
1- Mengurangkan rasa lapar
2- Bakar lemak
3- Kurangkan waist to hip ratio
 
Ini adalah berdasarkan kajian selama 12minggu pengambilan. 12 minggu = 3 bulan. Tengok, result bukan immediate. Kan nak kesan long term. Kita tak nak yoyo diet.
 
Kelebihan cinch shake ini ialah kerana ia dilengkapi dengan Leucine. Leucine ni adalah sejenis amino-acid yang bertujuan untuk memelihara otot2 anda. Kan otot = metabolism. Kan kita nak long term kurus :)
 
Oleh kerana cinch shake ni dilengkapi dengan protein dan juga memberi tenaga, rata2 orang yang mengambil cinch memang kenyang dan energy tiptop. Apatah lagi jika ditambah dengan cinch tea mix. Cinch tea mix di rumus untuk boost energy with very little calorie. Jadi boleh di ambil waktu tghari atau minum petang.
 
Jom cerita pasal yo-yo diet. Kebanyakan produk yang claim kurus dalam beberapa hari tu biasanya loose water and muscle. Then lemak2 yang degil tu masih tinggal. Sebab tu Nampak kurus. Tapi gelebeh. Bahayanya ialah, bila kita bina badan balik, kita tak dapat menghasilkan muscle. Bila muscle tak ada, maka metabolism rate jadi rendah dan segala yang kita makan, terus diconvert jadi lemak. Kemudian kita gemuk balik. Itulah yo- yo diet.
 
Cara yang terbaik sebenarnya untuk mengetahui whether we really loose weight ialah dengan mengukur your inches. Bukan weight. Sebab weight memang cepat turun naik.
 
 
Jadi hati2 dengan diet anda agar jangan termasuk dalam yo-yo diet.
 
Saya akan monitor perkembangan diet anda jika anda mengambil set ini dengan saya. Jika anda tambah dengan exercise, lagi cepat weight lost. Untuk pertanyaan lanjut, boleh hubingi saya ditalian 0192661775. Ingat, bukan senang nak kurus. Tapi bukan impossible.
 
 
 
Kekman @ goldenlounge
019 2661775