Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 19, 2013

Azam Kurus dan Berjaya

Assalamualaikum
Mari bincang set pengurusan badan lagi. Tak pasal2 saya bersemangat pula topic ni. Biasanya orang nak kurus ni bukan senang. Nak gemuk memang senang. Ala macam nak kaya bukan senang. Tapi nak jatuh miskin kemain la senangnya.
Jadi, nak buat perkara2 susah ni memang perlukan semangat yangtinggi serta berkobar2. Jangan hangat2 tahi ayam sahaja. Kemudian bila tak kurus, salahkan produk. Hehe. Cinch program kan 12 minggu. Macam Shaklee collagen powder pon perlukan 8 minggu. Bukan immediate dan cepat. Anda harus waspada kalau produk2 yang claim result cepat2 ni. Sama juga lah macam system MLM. MLM bukan skim cepat kaya. Mana ada harini labur rm20k, tiba2 bulan depan beranak2 berpuluh2 ribu. Ewah ramai la orang yang kaya macam tu. Dan kalau sesenang itu nak kaya, korang ingat, diaorang tu ikhlas sangat ke nak so-called berkongsi kekayaan? Ha ha ha. now I feel funny that it is said out loud. Tak ada lah orang seikhlas itu.
  
Apa2 pon itulah warnawarni business. Adalah hikmah mana2. Neway, melalut sungguh tulisan saya berbanding intro. Ok jika anda nak diet, nak turunkan berat badan, anda kena ada target, kena ada azam yang kuat. Kena ada matlamat. Kalau sekadar nak saja2, tak ada makna lah. Saya tahu sebab husband saya pon nak kurus juga. Lately ni baru dia berusaha sungguh2. Jaga makan, exercise. Turun lah 2kg dalam 2 bulan. Tapi visible sangat sebab badan beliau macam shrunk. Dia ambil omegaguard sahaja. Sekarang plan nak mula program cinch. Nanti saya update ok. Harap2 nya Berjaya lah saya inject motivation untuk kurus kat dia. Hehe
Lagi satu, untuk kurus, tak boleh harapkan ubat atau supplement sahaja. Jenuh macam tu. Ada yang kata makan nak maintain, tapi badan nak kurus sebab ambil lecithin. Eh eh hensem Nye muka nak macam tu. Saya cakap, ok gudluck. Hehe. Kalau nak result luarbiasa, usaha kena luar biasa juga. Tak logic langsung kalau input garbage, output something good. Macam2 manusia ni.
Apa2 pon yang anda pilih, berusaha dan berazam lah sehingga mencapai kejayaan. ok?
Kekman @ goldenlounge
019 2661775