Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, February 8, 2014

Sembang Ilmiah Vitalea

Assalamualaikum

Promosi shaklee bulan ini adalah vitalea, seperti gambar di sidebar kanan blog ini. Mari kita simpulkan penerangan pasal vitalea ini dalam bentuk sembang antara saya dan wartawan. Eh?

Wartawan: Boleh puan terangkan pada kami apakejadahnya vitalea ni? 
Kekman: Ahem, pertama sekali nama saya ialah Nurul Iman. Susah2 je awak interviu saya. Ehh. Terima kasih ya kerana bertanya (berlakon mesti real :))Vitalea ini adalah multivitamin shaklee. Infact, ini adalah multivitamin pertama didunia sebelum brand lain2 meniru kami. Pioneer. Gitu.
Wartawan: Wow hebatnya! Apa kelebihan vitalea ni selain dari yang pertama didunia dan menjadi trend-setter kepada brand2 lain?
Kekman: Well, 1 biji vitalea tu sama dengan 30 nutrisi lengkap yang di ekstrak dari sayur dan buah, DAN 12 vitamin DAN 7 mineral yang disesuaikan dengan RDA requirement. Kita tak mampukan nak makan semua tu dalam satu suapan yakni sekali telan?  
Wartawan: Uii memang tak mampu puan. Bukan takat tak muat nak sumbat dalam mulut, kalori pon pasti berkilo2 banyaknya. Tsktsk
Kekman: Lagi satu, vitalea ni guna teknologi explo-tab. Explotab ni senang cerita, adalah cara untuk memastikan vitalea larut dengan cepat dalam badan. Infact, vitalea ni adalah yang PALING PANTAS LARUT DALAM BADAN!! Sorry dik, akak termenjerit (hahaha). 
Wartawan: Betul ke ni? macamana nak tau saya tak kena kelentong!! Sorry puan, saya pon turut menjerit 
Kekman: Jom kita rendamkan sebiji dalam cawan air tengok. Cuba awak timing berapa lama dia terburai. Haa, macamtu la juga dia terburai dalam perut awak. Gitu. Lepas tu awak rendamla multivitamin lain2. Dan timing :")
Wartawan: ok2 sumpah saya percaya. Tapi kenapa kita nak dia cepat larut? Rugi la macamtu nanti cepat habis
Kekman: Herm, kita nak multivitamin cepat larut supaya boleh terus diserap dan digunapakai oleh badan. Kalau macam vitamin C, kita taknak dia cepat larut sebab dia senang teroksida. Lain vitamin, lain tau spesis nya. 
Wartawan: Ooo. Ok baiklah. Dah habis ke kehebatan vitalea ni?
Kekman: hei! mestila belum. Bawa bersabar k. Vitalea shaklee ni disalut dengan spirulina. Jadi takpayah makan asing2. Sekali telan je. Senang kan. Lagi satu, vitalea ni dah dibuat ujian klinikal. I repeat CLINICAL TEST. Berdasarkan test tersebut, sekiranya anda mengambil vitalea selama setahun, risiko untuk sakit adalah berkurangan selama 65%. Ha, amacam, impressive tak?
Wartawan: oo dasyat. eh Puan, org mengandung makan obimin. Obimin kan spesis multivitamin jugak. Jadi macamana untuk kita bantu orang2 mengandung ni makan vitalea?
Kekman: Tak payah susah2. Cuba kita rendam obimin dan vitalea. Kita tengok siapa yang larut apa. Vitamin yang larut atau warna yang larut? Dari situ kita pilih je yang mana satu badan dan poket kita suka :") 
Wartawan: Betul juga tu. Baru la boleh tau siapa kelentong siapa ye tak? 
Kekman: Ye. 
Wartawan: Ok saya nak tanya soalan yang paling penting untuk sesi kita ni..kenapa perlu beli vitalea ini SEKARANG? dan bukan bulan depan, bukan tahun depan, bukan bila sakit?
Kekman: Sebab bulan february tahun 2014 ini vitalea ada promosi harga. Iaitu harga sebotol vitalea JATUH bergolek2 berbanding harga pada bulan2 sebelum dan selepas bulan february 2014. Jadi orang2 yang bijak, atau first-timer, mesti mau beli satu botol bulan ni. Lagi2 dikala semua harga barangan naik mencanak2. Vitalea terus mekar dipersada supplement dengan penurunan harga :").
Wartawan: Ee bestnya puan! Ada berapa biji sebotol?
Kekman: Memang best! 120 biji. :)
Wartawan: Ok puan. Terima kasih atas kerjasama puan. Saya tak sabar nak beli ni. Berapa patut saya beli ni sekarang?
Kekman: Ish tak payah fikir lah. Kalau nak penjimatan terhebat, beli 6 dapat percuma satu dan cash rebate bulan depan. Bagi kawan2 sanak saudara, mak bapak, jiran2. Eh jiran2 tak payah la. :D

Sekian recording perbualan kami. Diharap anda enjoy. :)). Untuk pesanan nak stock up vitalea, atau sekadar pesanan boleh hubungi / sms/ whatsapp saya di 0192661775. Ini first time saya encounter promo untuk vitalea. Jauh juga beza harga normal dengan harga promo. Tepuk dada suami anda, dan kata "bang, kita dua dua kena makan vitalea dan REBUT peluang ini sekarang bang". 

p/s: Mestila saya dah borong. Katapun REBUTT! *wink*


Nurul Iman. Shaklee Independent Distributor. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775

No comments: