Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 21, 2014

Kegunaan Mealshake

Assalamualaikum

Harini saya nak share 4 kegunaan mealshake, atau, kebanyakan reason orang guna untuk apa la mealshake ni 

1) Makanan seimbang


Mealshake ni senang cerita ialah minuman bervitamin. Kalau anak2 susah makan vitamin, boleh bagi mealshake. Sebab apa? sebab mealshake ni senang dan sedap. Dan sikit je campurkan pada minuman. Personally, hari2 saya tak mampu nak bagi makanan seimbang lengkap satu pyramid pada anak2 kat diri sendiri pon tak mampu apatahlagi anak2 :"). Jadi, dengan vitamin lengkap yang perlu dapat dari pemakanan piramid tu, saya harap dapat la menampung mana2 lopong2 lobang2 dalam sistem pemakanan anak2 saya. Hu hu. True guilty mom confession. -_-. Dan saya pon ambil mealshake kalau malas telan vitalea. Sebab mealshake ni sedap! Haahaa.

2) Selalu Demam


Alhamdulillah, anak2 saya tak selalu demam. Tapi kalau anda perasan, saya banyak cerita pasal saya bagi mealshake hari2 ketika hasan nak start demam. Bila badan hasan dah mula dedar, saya akan bagi. Dah mula hidung nak srott srott, saya akan bagi. Dan alhamdulillah, better keesokan hari. Alhamdulillah juga so far saya tak pernah cuti lagi sebab hasan sakit. Mealshake ni saya bagi occasionally pada sarah dan ahmad. Sekadar supplement dan makanan tambahan. Diaorang dah besar. Alhamdulillah, tak ingat dah bila last time diaorang demam. 

3) Selera makan


Haa, ni lah main reason saya bagi hasan mealshake ni. Encik hasan ni dah la spesis halus. Tak suka makan pulak tu -___- iskk. Jadi, saya guna la mealshake sebagai taktik. Saya memang perasan perubahan dia. Dia akan makan dan makan banyak lepas bagi mealshake. Hahaha. Time tu bagi la nasi ka sayur ka ayam ka ikan ka semua dia balun. Alhamdulillah. Kahkah. Baru la pipi tu nampak bulat sikit. Dan memang banyakk testimoni rakan2 dan customer2 saya tentang anak2 picky eater ni.

4) Sembelit


Ini saya tak ada testimoni sendiri sebab anak2ku semua sejenis yang membuang dengan amat mudah sampai terlebih2 bazir pempers betul tau -..- ni semua genetik husband sebab saya pula sebaliknya :D. Ok tapi testimoni dari rakan2 tentang sembelit yang berkurang dan selepas beberapa minggu alhamdulillah dah tak sembelit dan bowel movement semakin smooth. 

Tu lah 4 perkara penting yang saya nak share pasal mealshake ni. Kalau2 anda ada masalah di atas, boleh cuba mealshake.  Mesti anda pon nak anak2 sihat dan ceria sentiasa betul tak? Dapatkan consultancy selepas pembelian ya! 



Nurul Iman. Pengedar Shaklee Bangi dan Putrajaya. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775 (untuk pesanan)

2 comments:

mysha said...

Bagus juga yer utk tambah selera anak makan..

nurul iman said...

a ah. tu proven kat anak sy ahaha