Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 5, 2014

Aquarium Ikan dan Kura2

Assalamualaikum

Dah beberapa kali sarah minta nak bela kura2 dan ikan. Bukan apa, ikan penah dah bela dulu2. Tapi last2 mati sebab kami bercuti dan lupa nak tinggalkan ikan pada orang lain untuk tolong bagi makan. Balik2 tu, semua dah terapung X_X. 

Tiba2 haritu sarah buat macam ni

"mama, mama tak belikan sarah ikan dengan kura2, sarah bela yang ni letak dalam air. Boleh pegang2"

Reverse psychology betul kan. Selang tak berapa hari lepas tu, saya balik kerja, tengok dah jadi macam ni!

Satu ahmad satu sarah. Sorang satu aquarium guna bekas kuih mama! T_T

Siap ada lagi satu mini aquarium (bekas kuih juga T_T) untuk hasan -___-

Lepas tu baru2 ni asyik negotiate nak letak kinetik sand dalam aquarium (supaya menyerupai aquarium sebenar) dalam aquarium diaorang tu. KINETIK SAND??!!  *mama pengsan!*

Baiklah nanti kita beli kura2 ya!

Budak2 sekarang kan, creative! Depending how you interprate creativity. Kreatif untuk make do dengan bahan yang ada ditangan untuk satisfy kemahuan, ataupun secara tak langsung persuade parents dengan perasaan bersalah supaya membelikan barang kemahuan -..- 


Nurul Iman. Pengedar Shaklee Bangi dan Putrajaya. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775 (untuk pesanan)

1 comment: