Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 26, 2014

Hargai Ibu Bapa

Assalamualaikum

Minggu lepas saya pulang ke rumah mentua. In law saya memang suka makan supplement. Semua pon mereka akan ambil dan cuba. Baru2 ni mereka consistent shaklee, among other things termasuk ubat2 doktor, habbatussauda, madu dan pelbagai lah. 

Yang bestnya ialah tiba2 ayah mentua cakap "iman, baba ambil calsium tu kurang lah cramp baba malam2. Ada yang nak jadi, tapi tak jadi. Kalau tak, biasanya memang hampir tiap malam cramp"

Sedih pula saya dengar. Huhu. Saya kata "ambil la. Ambil 4 biji". Ini julung2 kali ayah mentua cakap pasal supplement shaklee dan juga testimoni. 

"Baba ambil juga yang untuk lutut tu" Saya kata "ya tapi tu fungsi lain".

Anda tau tak, bila dah berumur, supplement2 macam tu dah jadi murah dah pada anda. Sebab terpaksa ambil. Dan ketika ibu bapa kata sedemikian, vitamin2 tu terus jadi murah rasa nak bagi berbotol2 je asalkan sihat.

Itu apa yang saya rasa. Mungkin anda berperasaan yang sama. Hargai ibu bapa ya!

Saya letak gambar matsaleh je la kat sini ye. Karang tak pasal glamour pula in-law saya :D


Nurul Iman. Pengedar Shaklee Bangi dan Putrajaya. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775 (untuk pesanan)

No comments: