Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 16, 2013

Ibu Bergaya dan Tidak Bongkok dan Rongak?

Assalamualaikum

Sebagai ibu bergaya, kita harus tahu tentang kalsium. Ini kerana kalsium penting untuk memastikan kita tidak bongkok, mahupun rongak (especially ketika mengandung) dan macam2 lagi. Sakit2 kaki jangan ceritalah. Sedikit tentang ostematrix shaklee. Tengok apa kelebihan ostematrix shaklee berbanding calsium jenama lain


1 tablet ostematrix = 80 biji badam. Ha berita baik untuk yang bukan penggemar kacang, malah tak suka makan kacang, yakni macam saya, anda kini tidak perlu mengunyah badam, apatah lagi 80 biji badam! apatahlagii 160 BIJI BADAM! untuk mendapat kalsium secukupnya. Kerana 1 tablet ostematrix bersamaan dengan 80 biji badam. He he. 

1 tablet ostematrix juga bersamaan dengan segelas susu berkalsium tinggi. Saya seorang penggemar susu. Jadi saya tiada masalah meminum segelas susu kalsium tinggi. Malah 2 gelas pon ok. 3 gelas pon :). Masalahnya, untuk memastikan semua kalsium susu tu dapat diserap oleh badan, saya perlukan sumber makanan vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium saya. Kalau tak, rugilah effort dan duit membeli susu dan aktiviti meminum susu sampai kembung itu :).

Ini sumber vitamin D. Wah kena makan cheese (!), butter (!), cereal (!) atau berjemur. Ok great. Harap2 tak menambah lemak saya. Hu hu



Antara diatas, atau anda boleh memilih untuk menelan tablet ostematrix. Dimana ostematrix mempunyai kelebihan seperti dibawah:


Ostematrix shaklee dah siap2 mempunyai kalsium dan vitamin D sekaligus. Juga mempunyai magnesium sekali. Wah wah, begitu lengkapnya satu tablet ostematrix. 


Ni adalah graph yang menunjukkan penyerapan kalsium. Darah di cek untuk menentukan tahap kalsium. Jadi, anda boleh yakin bahawa kalsium berada sehingga 12 jam dalam badan anda

Bagi saya dan siapa2 yang menggemari kopi, ingat, kopi adalah antara anasir yang menghalang penyerapan kalsium. tsk tsk. Dah la saya ibu menyusu. isk isk. Jadi saya perlukan susu (taknak badam) dan tablet2 ostematrix itu. Ini untuk kepentingan saya untuk menjadi ibu yang berjaya beranak, menyusu dan tidak bongkok atau sakit2 lutut, atau rongak sebab kekurangan kalsium! Iskk!  

Sekian. Jika anda mahu menjadi ibu yang bergaya dan tidak rongak atau bongkok tiga, silakan membuat persediaan sebaiknya. Of course, pilihan banyak di atas dan semua terletak di tangan anda. 



Golden Lounge 
019 266 1775 
goldenlounge.blogspot.com