Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 16, 2013

Birthday 2013

Assalamualaikum

Post ini tentang belated birthday saya pada 10-10 haritu. Birthday terakhir sebelum saya melangkah ke satu lagi series jika umur panjang. Alhamdulillah saya rasa birthday kali ini adalah yang paling best. Celebration di Jakarta sangat meriah. Sweet sangat sebab diaorang treat birthday macam event. Dan semua akan beratur untuk wish kita. Lepas tu nyanyi. Aih macam celebrity betul. Sampai petang orang keep on datang dan wish saya. Dalam lif, di pantry, di tangga, hatta dalam toilet. Sweet kan?

Gembira sangat maka saya telah membebel di facebook. Nanti umur 30 mungkin diam2 sahaja. Age is just numbers right? I wanted to age like wine. The older, the better. Not like milk as they associate women with. I will keep on beating the proverbs and normal and expectation. Ekeke. Dream big huh? Well, dreams will let you fly.
Remind me to share the quotation that I wanted to beat most. It is somehow the foundation of what I am doing now.


With reference to the above, ni kawan saya yang sengaja tunggu pukul 10:10 untuk wish. Terharu. Sobs. Dekat whatsapp saya keluar jam 09:10 lah sebab Jakarta kan lewat 1 jam. Tapi dari her Malaysian time, memang 10:10. Sweet sangat :").


Dan Tahun inilah suka duka saya bersama Shaklee. Tahun ini juga saya start makan vivix walaupun niat saya nak consume vivix ketika umur 35 tahun. Alhamdulillah, seperti post2 saya yang lepas, saya dapat rasakan differencenya. Mahal? mungkin kerana efek dan kajian yang dijalankan. Disamping memantau ingredient agar hanya yang terbaik digunakan. Memang berbaloi. Ada hikmah Allah tidak mengizinkan saya try vivix buat kali pertama, kerana selepas consume vivix, saya dah tak nak tak rasa nak ambil benda lain dah. :) 


Jelir lidah tu main dengan ahmad sebenarnya. Kan dia tengah tengok camera tu. ekeke. Anyhow, at 29, I feel young. I feel flawless. Hehe.

This, is my birthday present :). Seronok sangat! bukan tiap tahun dapat hadiah. Jadi misi sekarang ialah memenuhkan dengan charm2. Rasa macam nak beli charm peacock sempena pegi taman bunga haritu lah. :P


Semoga umur saya yang lalu dan yang akan datang sntiasa diberkati. Semoga dengan bertambah umur, bertambah amal. Alhamdulillah dengan segala nikmat yang juga mungkin merupakan ujian buat saya. Moga saya tidak lalai dan terus bersyukur. Moga segala nikmat ini dapat memberi manfaat pada yang lainnya. Amin
Sekian ucapan birthday 2013 kali ini. :)
Golden Lounge
019 266 1775
goldenlounge.blogspot.com