Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 21, 2013

Garlic Complex Shaklee

Assalamualaikum

Personally, saya tak suka bawang. Dari kecil tak suka bawang. Entah kenapa sebab bila makan, rasa macam pening kepala. Maybe sebab bau. Ha ha. Tapi yang paling tak suka ialah kuah bawang murtabak yang warna pink tu dan dengan murtabak2 tu sekali saya tak suka. Tapi sekarang murtabak dah boleh terima. Kuah bawang je belum boleh.

Lagi bawang yang saya tak suka termasuk bawang besar yang dalam burger dan bawang goreng. Tapi kalau garlic, saya suka. Macam garlic bread dan garlic spread. Infact, garlic bread makan dengan roti dan bakar, suka sangat!. Ala2 garlic bread la tu kan. Ha ha. Tu je lah kot bawang yang saya boleh terima. Tapi tau2 aje lah garlic ni. Mulut nanti bau semacam. Pastu kena gosok gigi kan. Tapi tu pon tak hilang sepenuh. Hu hu.


Janganlah anda risau, time memasak, saya sanggup je tumis bawang. Walaupun saya tak pasti sejauh mana contribution tumisan bawang tu pada masakan, namun saya buat juga. Well, tak biasa lah terus masuk lauk taknpa didahului dengan bawang. haha.

Saya baru tahu garlic ni banyak kelebihan. Nasib baik garlic yang banyak kelebihan bukan bawang besar/merah tu. Jadi seronok lah saya makan garlic ni nanti. Cuma, kalau makan banyak2 nanti bau busuk. Masalah betul lah. Saya juga baru perasan shaklee ada satu jenis supplement nama Garlic. Ni gambar dia. 

Haha. Kelakar pula rasa. Tak pernah teringin pon nak ambil tahu. Tapi tadi sembang2 dengan kawan2, diaorang mention garlic ni memang takboleh tinggal sebab awet muda. Isk. Memang taboo la key word awet muda nih pada saya. Maklum lah, dah tua. 

Jadi saya pon sebok2 lah cari kelebihan garlic ni. Rupanya banyak sangat! Apparently, dia adalah antibiotik tradisional. Rupanya di mesir pubakala dah guna dah garlic ni. Wah. Dasyat betul finding ini! 
Dari middle east, east asia, nepal, french, spanish and portugese, semua pon agree benefit garlic ni. Impressive sangat kerana bangsa2 yang saya list kan tadi tu kan jauh2 antara satu sama lain dan tak ada common / interaction sesama sendiri. Nampak nya garlic benar2 terbukti bagus. 

Garlic ni dia berkait rapat dengan sistem darah dan jantung. Jadi rupanya garlic bagus untuk penyakit2 yang berat2 ni macam bronchitis, hypertension / high blood pressure, TB, kembung perut, demam danlainlain. Cuma satu la masalah garlic ni, ia berbau. Jadi disarankan kepada yang tak nak mulut berbau, boleh lah ambil pil garlic complex shaklee ni. Ada 60 tablet sebotol. Harga pon bawah RM50

Sekian dulu. Nak order garlic complex shaklee ni boleh hubungi saya k.


Kekman @ goldenlounge
019 2661775