Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 18, 2014

Peraduan Akibat Tumit Kaki Merekah

Assalamualaikum

Pernah tak tumit kaki anda merekah? Ala tipu la kalau tak pernah. 
Minggu lepas tumit kaki saya merekah dengan horror. Ok tipu. Tak la horror sangat tapi cukup la kalau nak sarung stokin tu, dia macam tertarik2 macam tersangkut2 pada stokin tu -_____-

Sakit hati ok. Hari2 saya sapu lotion. Saya bukan jenis berlotion bagai. Tapi terpaksa pakai sebab, lotion = pelincir = untuk melincirkan pakai stokin. Please dont get me wrong. Kamonn. Haha. Jadi, saya asyik letak lotion di office. Lepas ambil wudu (kan buka stokin), sebelum pergi kerja. Kat rumah je tak sapu sebab tak sempat *owos*. Lepas seminggu, tak ada perubahan sangat. Saya pasrah je lah. 

Tapi. 

Di suatu hari yang tenang angin sepoi2 bahasa, saya selfie dengan hasan. Ahem. I mean, Hasan selfie dengan saya. Gittew. Pastu bila zoom gambar, nampak macam, garis2 haluss..apakah? Saya zoom lagi. Zoom pada gambar k. Bukan time nak ambil gambar :"). Uish, ada kelihatan macam garis2 halus. Ish!

Tak boleh jadi. Malam tu juga saya berazam untuk consistent balik ambil kolagen + vivix + ESP. Seminggu saya buat. Hari2 belek muka. Saiko? Biasala perempuan tua

Tapi. 

Saya tiba2 perasan macam dah lama tak pakai lotion. Sebab, dah tak ada sebab! Saya tengok, eh, tumit dah tak merekah.  Tumit saya dah ok. I mean. Really OK. Baik dah. Tak ada merekah, tak ada tersangkut2. Malah jadi lembut, moist (amboi!). Smooth je pakai stokin. Wah? Memang direct impak 3 benda vital yang saya consume secara consistent. Nampaknya, saya aim muka, dia pergi kat tapak kaki. Gittew! 

Hu hu. Jadi kepada anda yang agak2 tumit merekah-menyakitkan hati dan mata silakan lah ambil iktibar. Untuk rundingan boleh lah berjinak2 untuk whatsapp saya maklumla free

Nah ni lah gambar yang menjadi penyebab the first step towards tumit merekah menjadi ok. Ha, cuba cari dimanakah 'wrinkle' itu?

Kalau jumpa SMS saya di 0192661775. Kalau betul, saya bagi hadiah 2 sachet Shaklee Collagen Powder dan voucher. (Eceh over je sangat!)


First come first serve je tau. Jangan pegi masuk peraduan banyak kali pulak :")



Nurul Iman. Shaklee Independent Distributor. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775

No comments: