Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, June 5, 2014

Puasa dan 3 Gem

Assalamualaikum

Bulan puasa lagi 26 hari. Countdown. Dah tak sabar rasanya. Tapi, untuk ibu2 menyusu dan mengandung, pasti berbelah bahagi. Akan penuh kah puasa tahun ni? Akan merudum tak susu semasa puasa nanti? Larat tak nak puasa? dan bermacam lagi. 

Menyusu ketika puasa adalah sangat menghauskan. Kalau lepas pam tu, haus macam di padang pasir. Macam nak jilat2 pasir keluar air (over). Tekak kering sangat. Tapi, takkan lah kita tak nak berpuasa semata2 untuk menyusukan kan? Macam rugi lah ye tak? Bulan yang mulia, patut kita muliakan dengan perkara yang unik yang tiada di bulan2 lain iaitu berpuasa wajib. Selain dari menjaga percakapan mata hati mengaji yadayada LOL.


Jadi saya nak syorkan pada ibu2 yang menyusu dan mengandung yang bakal melalui bulan puasa tahun ini agar mengambil set mighty 3 gem. Set mighty 3 gem ialah performance drink, ESP dan mealshake. Bukan apa, pengalaman sendiri ambil ketiga2 ni alhamdulillah membantu. Bukanla kata tak haus langsung. Tipu la kan sebab puasa mestila haus kamonn! Tapi, tak la macam haus gila2 macam di padang pasir. 

Paling wajib ambil ialah performance drink. Kurangg sikit haus tu. Saya tulis berdasarkan experience. Nanti during consultation kita sembang dan sharing lagi ya. Hubungi saya sekarang lah jangan tunggu bulan puasa baru nak terkial2. Tsktsk!

Tolong lah. Mohon dengar cakap *mata bulat bersinar*

Nurul Iman. Shaklee Independent Distributor. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775

2 comments:

Mimi Azirah said...

Produk yg bgus utk tmbh susu kan

nurul iman said...

a ah ada yang untuk membantu tambah susu. Yang saya tulis ni untuk tenaga time puasa. n kurangkan haus. hehe