Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, September 18, 2014

Foot Painting

Assalamualaikum

Balik kerja, budak2 nak buat art. Bila dah takda idea, jadi otak ni come up dengan macam2. Jadi, terhasil lah foot print painting? Hehe. Simple art je :)

Semua kena duduk macam ni dengan kertas depan masing2. Kertas hasan separuh. Mama jimat wahah

Lepastu pegang kaki budak2 macam ni. Dan cat! Pilihan warna adalah berdasarkan pilihan masing2

Ni ahmad gelak2 sebab geli kaki kena cat :D

Lepas tu, tepekkan kaki yang dah di cat tadi pada kertas. Suruh bangun berdiri untuk bagi pekat. Dah selesai 1 kaki, bersihkan dan cat lagi satu. Kalau tak, nanti jenuh nak angkat bawa pegi toilet untuk bersihkan. Atau risiko lantai bertapak2 kaki :D. 

Oren memang favourite color hasan

Tapi kalau hasan, dia tepek2 kaki dia dah gerak2. Suka kot tengok ada foot print. Haha

Ni lah hasil nya. Tengok saiz kaki boleh tahu siapa punya kan :)
p/s: Tengok hasan punya, dia tepek2 dan jalan2 -_-

Bahan2: Watercolor, drawing block
Cara: Seperti di atas
Masa: Kurang dari setengah jam

Simple kan!


Nurul Iman. Pengedar Shaklee Bangi dan Putrajaya. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775 (untuk pesanan)

2 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

sesekali buat aktiviti mcmnie best jugak kan.. =D

Faza said...

simple! tapi nak menjayakannya kena SABARRrrrr