Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, September 2, 2015

Boat Recycled Material

Assalamualaikum

Saya tak sempat lagi nak cerita pasal boat Ahmad. Bukan apa, boat ni dia buat sejurus selepas raya haritu. Ahmad pon dah mewarisi sifat nak buat project macam Sarah. Lagi2 bila tengok Sarah dapat hasilkan kereta secara solo kan. Refer sini. Jadi struggle la dia buat sorang2.

Project Ahmad kali ni ialah buat boat. Yang canggihnya, ini lah rupa boat Ahmad!

Boat di mulakan dari boat kertas tu. Then dia warnakan dan selotape pada botol mister potato. Reason? cubaan supaya floating dalam air nanti. Plastik roti gardenia ialah imagination supaya seolah2 buih2 air2 yang berada di belakang boat ketika boat menderuu laju. And the best part is? palette watercolor, kegunaan nya ialah untuk keseimbangan boat! ekeke

Another side of the boat.
Sudu tu kalau cam, ialah sudu dari telinga rabbit kotak yang dibuat oleh sarah hari tu :D
Saya dah lupa kegunaan dia. Sorry lambat sangat upload. Huhu

Jadi sekian sahaja projek ahmad. Memang saya bagi dia rendam boat dia dalam air. Saja bagi experiment. Tapi tak sampai hati nak ambil gambar "selepas". Sebab dia main sampai hancur. Haha. 

Ahmad memang detail dan suka benda2 try and error ni. Dia memang ada kesabaran dalam buat benda2 rumit, detail, mechanical blabla which i ABSOLUTELY DONT HAVE so let him be :). Trait tu sesuai kalau nanti dia nak jadi electronic engineer ka, computer systems yang buat coding baru ka, the next Steve Jobs ka. Who knows :D

p/s: Kalau jadi Steve Jobs mama nak free semua product ye Mad. Takyah la guna buah apple. Guna buah Durian pon ok. Barula truly asian.