Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 16, 2014

Tips Slim Untuk Suri Rumah

Assalamualaikum

Ingat tak post saya pasal husband saya kurus? baca di sini for refresher. Pagi ni saya tengok di instagram kevin zahri, beliau upload gambar ini:

Ha, ingat tak apa saya kata pasal disiplin exercise dan antaralain idea ialah house chores? Nah, rough calories burned doing house chores. 
1) Gosok baju hari2
2) Kalau mop 2x kali sehari, atau 2 3 kali sehari pada 2 3 tempat..kan dah boleh ramping :"). 
3) Kalau scrubbing = cuci tandas, ada 2 3 tandas dalam satu rumah. 
4) Basuh pinggan macam non stop. 
5) Masak 2x sehari. 
6) Jaga anak, hah kalau anak lebih dari sorang dan continuously jaga, bayangkan kalori2 yang dibakar ituuu. 

Ini untuk suri rumah. Kalau ibu bekerja tapi masih juga buat semua aktiviti di atas? :"). Bayangkan kalau buat semua pekerjaan di atas, ditambah dengan pengambilan supplement shaklee yang terdiri daripada omegaguard, lecithin dan alfalfa yang sentiasa membakarr lemak2 anda? Kalau tambah dengan stay up update blog? :")


Indahnya mimpi :). Jangan berlengah, sekarang tengah promosi alfalfa. Boleh order dari saya di 0192661775. Jom sama2 mimpi indah!




Nurul Iman. Shaklee Independant Distributor. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775

No comments: