Search This Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 6, 2014

Lecithin: 6-in-1

Assalamualaikum

Tiba2 hari ini rasa macam nak cerita pasal lecithin. Mungkin inspired by body fat yang meningkat berkadaran dengan hari2 berlalu. Sobs..Untuk refresher pasal lecithin, boleh click sini.


1-in-1: Kurus
Saya nak cerita pasal lecithin. Sebab berat saya, fat % saya dan body age naik dengan tiba2 (cey padahal tak nak ngaku makan banyak, melantak coklat ber-bar2 hari2 etc :P). Jadi, saya mula disiplin ambil lecithin, kurangkan makan (read: melantak) dan banyakkan berjalan kaki. Alhamdulillah seluar dah muat dan boleh zip seluar tanpa menambah potensi zip untuk rosak dek regangan yang tinggi. Ops TMI. :").

2-in-1: Focus dan bijak
Personally, saya suka lecithin ni. Dulu time lepas pantang, saya memang disiplin ambil lecithin. Maklumlah nak kurus. Saya baca2, saya tengok kegunaan dia sebagai 'brain-food' dan membantu untuk focus. Wah lagi la suka. Maknanya, 2-in-1. Kurus dan bijak. Gittew.


3-in-1: Sihat
Lagi satu kehebatan lecithin ialah dia menghalang penyerapan lemak pada hati. Ia juga mengelakkan pembentukan batu karang jadi boleh tahan kencing?. Bagus kan. Jadi, dah dapat 3-in-1 disitu. Iaitu, kurus, bijak dan sihat. Gittew.  

4-in-1: Senang telan
Lagi yang saya suka pasal lecithin ialah dia dalam bentuk capsule yang menjadikan dia SENANG ditelan. Licin je masuk tekak :"). Saya ada masalah telan menelan ni sejak kecil sampai sebelum pregnantkan ahmad. Nak telan panadol pon kena belah 8 supaya tak rasa. Sampai kembung minum air untuk telan sebiji panadol :"). Surprisingly, waktu pregnant ahmad, saya dah tere telan. Agaknya sebab time pregnant ahmad asyik nak 'telan' orang je kot :). Haa, dah 4-in-1 dah ni. Kurus, bijak, sihat dan senang telan. Gittew

5-in-1: Halal
Kalau tengok di botol lecithin shaklee, tak ada logo halal. Bukan apa, dekat ingredients lecithin tu ada 'bovine'. Jadi semuaorang pon terkelamkelibut la cari status lecithin ni sama ada halal atau tidak. Jangan risau, produk shaklee malaysia semua mempunyai sijil halal. Boleh lah baca di sini untuk keterangan lanjut. Tapi ni sijil tak updated. 2014 dah ada dah sijilnya. Jadi, dah 5-in-1 dah ni. 

6-in-1: Murah
Lecithin ni tak mahal. Dalam rm52.50 harga retail untuk sebotol 180bj. Jadi, untuk siapa2 yang rasa2 nak kurus, bijak, sihat melalui benda yang halal dan mudah ditelan, haa boleh la order dari saya. Ada orang kata muka dan rambut glowing lepas makan lecithin. Amboi tiba2 saya terbayang cerita rapunzel yang time rambut dia glow tu. Dia makan lecithin shaklee la agaknya. He he.


Jadi anda bayangkan, sekali telan je anda boleh dapat 6 benefit seperti di atas. Wahwah. Life has never been simpler no?


Nurul Iman. Shaklee Independent Distributor. Shaklee ID: 880027. Hp: 0192661775

No comments: